Izvor: Pakrački List
PIŠE: Dinko Kliček, 26. kolovoza 2021 2122

Od utorka je u prodaji drugi po redu album pakračkog glazbenika Mateja Plavčeka. Naziv dugo očekivanog materijala je „27“ i na njemu se nalazi 13 novih pjesama. CD izdanje diskografske kuće Friš Records možete kupiti na svim prodajnim mjestima Dallas Recordsa ili na Facebook i Instagram stranicama Mateja Plavčeka po cijeni od 49,90 kn, dok na istim stranicama možete kupiti USB izdanje istoimenog albuma po 79,90 kn.
„Naziv albuma predstavlja dvostruku simboliku jer sam nedavno napunio 27 godina, a ujedno donosi posvetu „Klubu 27“ u kojem se nalaze svi veliki svjetski glazbenici (Brian Jones, Jimi Hendrix, Amy Winehouse) koji su nažalost upravo s 27 godina napustili ovaj svijet. Na albumu se nalaze i dvije moje pjesme, „Mogli smo“ i „Ti si moj dom“, a među suradnicima koji su radili na albumu izdvajam prerano preminulog glazbenika Dalibora Hercega koji je iza sebe ostavio sve ove divne pjesme i želju da one zažive punim sjajem“, ukratko je o glazbenom novitetu rekao Matej koji danas živi u Rijeci gdje radi kao učitelj razredne nastave.
Recimo i to da je za američko tržište Matej potpisao ekskluzivan ugovor s izdavačkom kućom Pearlicka Records koja stavlja njegov album na sve digitalne glazbene platforme. „Iskreno, svim srcem vjerujem u svaku pjesmu s albuma te nikako ne bih mogao reći za koju mislim da će imati najbolju prođu kod publike. Vrijeme će pokazati“.

Album 27 nosi i jak pakrački pečat. Za njegovo likovno oblikovanje pobrinula se agencija M-Print, i to uz fotografije Pakračanke Ane Lapaš pomoću kojih je stvoren vizualno atraktivan materijal, dok je Grad Pakrac pokrovitelj CD izdanja tiskanog u 350 primjeraka. Zanimljivo je da novi Matejov album prati svjetske trendove, pa ga se po nešto višoj cijeni može kupiti i kao USB izdanje koje je pripremljeno u 100 primjeraka.
Podsjetimo, debitantski album Plavčeka „Moj svijet“ izašao je 2017. godine. Imao je sedam pjesama, dva izdanja diskografske kuće, a najvećim hitom tada se pokazala naslovna pjesma albuma te pjesma „Živim da te volim“.
Na vama je da između 13 ponuđenih izaberete novu uspješnicu mladog pakračkog kantautora.