PIŠE: DALMACIJA DANAS

Od nedavno je u prodaji dugoočekivani drugi studijski album Mateja Plavčeka. CD izdanje diskografske kuće Friš Records, simboličnog naziva „27“ kantautora koji je sam gradio svoj glazbeni put, možete pronaći na svim prodajnim mjestima Dallas Recordsa.  Riječ je o vrhuncu dosadašnje karijere kantautora kojeg jednako cijeni struka i slušateljstvo, što dokazuju nagrade na mnogim festivalima zabavne glazbe, ali i top ljestvice hrvatskih radija.

Naziv albuma „27“. predstavlja dvostruku simboliku. Matej je nedavno napunio 27 godina, a ujedno je i pjesme s albuma posvetio „Klubu 27“ u kojem se nalaze svi veliki svjetski glazbenici (Brian Jones, Jimi Hendrix, Amy Winehouse) koji su nažalost upravo s 27 godina napustili ovaj svijet. Na albumu se  nalazi 13 pjesama. Kao suradnici na albumu nalaze se Giovanni Jakovac, Dalibor Herceg, Nenad Škundrić, Robert Grubišić, Robert Pilepić, Nikola Tasić, Stefan Miletić, Matko Basara i grčki glazbenik Pavlos Kappa koji je s Matejem snimio duet za potrebe njegovog novog albuma. Matej je također kantautor na dvije pjesme na albumu, a veliku ulogu u cijelom albumu upravo je imao, nažalost prerano preminuli glazbenik Dalibor Herceg, koji je iza sebe ostavio veliku glazbenu baštinu, sve ove divne pjesme i želju da one zažive punim sjajem. Martina Majerlei Nataša Tonković pjevale su prateće vokale na nekoliko pjesama, dok je za mastering albuma zaslužan Matko Margan. Za američko tržište Matej potpisuje ekskluzivan ugovor s izdavačkom kućom Pearlicka Records koja stavlja njegov album na sve digitalne glazbene platforme. „Iskreno, svim srcem vjerujem u svaku pjesmu s albuma te nikako ne bih mogao reći za koju pjesmu mislim da bi možda najbolje uspjela. Vrijeme će to najbolje pokazati“ – rekao je Matej.

Za likovno oblikovanje ovog luksuznog izdanja pobrinula se agencija M-Print, a uz fotografije Ane Lapaš stvoren je vizualno atraktivan materijal koji zrači vedrinom i jednostavnošću. Pokrovitelj CD izdanja bio je grad Pakrac, kojem se Matej posebno zahvaljuje.

Ovaj učitelj razredne nastave svoju je glazbenu priču počeo je pisati prije 11 godina i tom razdoblju se nametnuo kao jedan od najboljih muških vokala u Hrvatskoj dobivajući nagrade za najbolje interpretacije. Neodoljivo šarmantan Matej prikupio je simpatije velikog broja ljudi zahvaljujući nevjerojatnoj količini talenta, nježnoj i opijajućoj boji glasa te predanom radu i ljubavi prema glazbi.

Album „27“ možete kupiti na svim prodajnim mjestima Dallas Recordsa po cijeni od 49 kn ili na Facebook i Instagram stranicama Mateja Plavčeka po cijeni od 49 kn, dok na istim stranicama možete kupiti i USB izdanje istoimenog albuma po cijeli od 79 kn.