Piše: Danijel Miklić, 25. kolovoza 2021

 

Pjesme s albuma

Od ponedjeljka je u prodaji dugoočekivani drugi studijski album Mateja Plavčeka. Riječ je o CD izdanju diskografske kuće Friš Records, simboličnog naziva “27”, kantautora koji je sam gradio svoj glazbeni put, a možete ga pronaći na svim prodajnim mjestima Dallas Recordsa. Vrhunac je to dosadašnje karijere Pakračanina kojeg jednako cijene struka i slušateljstvo, što dokazuju nagrade na mnogim festivalima zabavne glazbe, ali i radijske top-ljestvice.

Naziv albuma predstavlja dvostruku simboliku. Matej je nedavno napunio 27 godina, a ujedno je i pjesme s albuma posvetio Klubu 27 u kojemu se nalaze veliki svjetski glazbenici (Brian Jones, Jimi Hendrix, Amy Winehouse…) koji su s 27 godina napustili ovaj svijet.

Na albumu se nalazi 13 pjesama, a kao suradnici tu su Giovanni Jakovac, Dalibor Herceg, Nenad Škundrić, Robert Grubišić, Robert Pilepić, Nikola Tasić, Stefan Miletić, Matko Basara i grčki glazbenik Pavlos Kappa, koji je s Matejom snimio duet. Matej je također kantautor na dvije pjesme, a veliku ulogu u cijelom albumu upravo je imao, nažalost, prerano preminuli glazbenik Dalibor Herceg, koji je iza sebe ostavio veliku glazbenu baštinu, sve ove divne pjesme i želju da one zažive punim sjajem. Martina Majerle i Nataša Tonković pjevale su prateće vokale na nekoliko pjesama, dok je za miks i mastering zaslužan Matko Margan. Za američko tržište Matej je potpisuo ekskluzivni ugovor s izdavačkom kućom Pearlicka Records koja stavlja njegov album na sve digitalne glazbene platforme.

– Iskreno, svim srcem vjerujem u svaku pjesmu s albuma te nikako ne bih mogao reći za koju pjesmu mislim da bi možda najbolje uspjela. Vrijeme će to najbolje pokazati – kaže Matej. Album “27” možete kupiti na svim prodajnim mjestima Dallas Recordsa po cijeni od 49,90 kn ili na Facebook i Instagram stranicama Mateja Plavčeka (po istoj cijeni), a na istim stranicama možete kupiti i USB izdanje albuma po cijeni od 79,90 kn.

Jedan od najboljih muških vokala u Hrvatskoj

Za likovno oblikovanje ovog luksuznog izdanja pobrinula se agencija M-Print, a uz fotografije Ane Lapaš stvoren je vizualno atraktivan materijal koji zrači vedrinom i jednostavnošću. Pokrovitelj CD izdanja bio je Grad Pakrac, kojemu Matej posebno zahvaljuje. Ovaj učitelj razredne nastave svoju je glazbenu priču počeo pisati prije 11 godina i u tom se razdoblju nametnuo kao jedan od najboljih muških vokala u Hrvatskoj dobivajući nagrade za najbolje interpretacije. Stekao je simpatije velikog broja ljudi zahvaljujući velikoj količini talenta, nježnoj i opijajućoj boji glasa te predanom radu i ljubavi prema glazbi.