Glas Slavonije, 2.1.2024.

Sve popularniji pjevač Matej Plavček snimio je atraktivan videospot za svoj novi singl “Sami u stanu”. Spot je prepun modernih i zavodljivih plesnih pokreta koji odišu umjetničkim sjajem. Za potrebe spota Matej je okupio sjajnu riječku ekipu. Spot je snimao Tino Margan (Scarab Multimedia) u riječkom prostoru Pogon kulture.

Plesači plesnog studija Flame, pod vodstvom koreografa Dominika Valića, cijeli spot su podignuli na viši nivo te ga upotpunili urbanim stilom koji njeguju već dugi niz godina i po kojima važe za jednu od najboljih plesnih skupina u regiji.

S pjesmom “Sami u stanu” Matej nastavlja niz uspješnih singlova. Radi se o brzoj i energičnoj plesnoj pjesmi te svi ističu kako Mateju izlet u ovaj novi glazbeni žanr stoji odlično.

-Ovo je možda novo za moju publiku, ali za mene nije. Ovo sam pravi ja te se to nekako i vidi u samom spotu. Biti svoj doista je revolucionaran čin. Potrebna je hrabrost da odrastete i postanete ono što doista jeste. Ne živim više život prema očekivanjima drugih, već prema tome da budem sretan i ispunjen u onome što radim – rekao je Matej koji se ove sjajne godine okušao i na Splitskom festivalu.

– Sretan sam što su me i glazbeni urednici raznih radiopostaja napokon prepoznali te ove godine doista mogu biti sretan jer se moja glazba puštala na mnogim radiopostajama – kaže Matej. Glazbu, tekst i aranžman za ovu pjesmu potpisuju Jakov Zadro i Vedran Ljubenko.

– Prvi put sam surađivao s Jakovom i Vedranom, te mogu reći da ova pjesma već neke tri godine čeka da iziđe i bude predstavljena publici. Mislim da je sada pravi trenutak. Nekako sam već dosta toga prošao kada su glazba i showbizz u pitanju, da se doista više ne bojim eksperimentirati s raznim žanrovima u glazbi te se sada vodim samo srcem – kaže nam Matej, koji će doček Nove godine provesti u krugu najbližih prijatelja u Novom Vinodolskom, jer “mnogi hvale dnevni doček Nove godine pa ćemo ići vidjeti kako je to na Primorju”.

– Nadolazeća, 2024. godina bit će doista radna. U planu mi je nekoliko festivala. Za festival Melodije Istre i Kvarnera pripremam pjesmu koju ću otpjevati zajedno s glazbenicima, Dinom Gušćićem s Raba i Jurom Kaurlotom iz Rijeke. U planu mi je, naravno, i Splitski festival kojem ću se i iduće godine rado vratiti. Mogu vam otkriti i da sam zajedno s prijateljicama Dorom Komadinom iz Rijeke i Katarinom Ćosić iz Slavonskog Broda snimio pjesmu koja će se iduće godine naći na izboru za pjesmu Eurovizije za jednu državu. Kad budemo smjeli otkriti više detalja, naravno da će Glas Slavonije biti prvi koji će doznati. Iza svih tih projekata, naravno, stoje moji najbliži suradnici, tekstopisac Robert Pilepić i glazbenik Robert Grubišić. Čini mi se da će godina koja dolazi doista biti sjajna na glazbenom polju. Mogu reći da će biti sjajna i na privatnom planu jer ću iduće godine položiti i sve ispite na Doktorskom studiju, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu – otkrio nam je Matej, inače rodom iz Pakraca.

Tanja Kvorka