Matej Plavček

Matej Plavček ugledao je svijet u znaku strijelca, 23.11.1993. godine. Osnovnu školu i Opću gimnaziju završio je u Pakracu. Ujedno je završio i “Glazbenu školu Brune Bjelinskog” u Daruvaru, a glavni predmet bio mu je solo pjevanje. Matej je danas magistar primarnog obrazovanja i radi kao učitelj u jednoj riječkoj osnovnoj školi. Krajem 2021.godine Matej je upisao Doktorski studij invaliditeta na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu.

Pjevati je počeo još u vrtičkim i osnovnoškolskim danima. Već tada je bilo jasno kojim će putem krenuti.

Počeci u bendu i zboru

2008. godine počinje pjevati u pakračkom bendu „Vita Nova“. S „Vita Novom“ su krenuli i prvi ozbiljniji pjevački nastupi, a s njima je doputovao do najvećih festivala. 2013. godine uključuje se u studentski zbor „Degenija“, s kojima odrađuje mnogo samostalnih koncerata, kao dio zbora, ali i kao solista.

Matej Plavček

Pisanje pjesama

Matej cijeli život pjeva i kreće se u krugu ljudi koji se bave glazbom. Voli slušati sve vrste glazbe, te pjesmu gleda kao jedinstvenu cjelinu, a ne žanr u kojoj se nalazi. Da je predan glazbi dokazuje pisanjem pjesama te pjevanjem na raznim festivalima.

Prve pjesme

U prosincu 2010. godine počinje snimati svoju prvu pjesmu. Autorski tim Saše Đurđevića stvara pjesmu pod nazivom „Ne mogu preživjeti to“. Pjesma izlazi početkom siječnja 2011.godine te osvaja srca slušatelja radio postaja.

``Ti si ta`` i ``Nisi tu``

Nakon velikog uspjeha prve pjesme logični slijed je nova pop-rock pjesma pod nazivom “Ti si ta” . U suradnji sa mladim tekstopiscem, glazbenikom i aranžerom Domagojem Dalićem radi svoju treću pjesmu “Nisi tu” koja uskoro dobiva i svoju tamburašku verziju u suradnji s Tamburaškim sastavom “Tremolo” iz Nove Gradiške. Pjesma ubrzo postiže veliki uspjeh i dobiva svoju promociju u emisiji “Ritam šokadije” HRT-ovog radija Osijek.

Autorski singl ``Poljubi me``

Krajem 2012.godine, Matej snima duet “Prekinut let” sa svojim producentom Sašom Đurđevićem koji je radio na samom početku Matejove karijere.

2013. godine Matej s ponosom predstavlja svoj prvi autorski singl za koji je radio tekst i glazbu pod nazivom “Poljubi me”. Pjesma mu je otvorila vrata još poznatih radijskih postaja koje su se uključile u njegovo emitiranje. Na Hrvatskom radiju Vukovar postiže velik uspjeh, te pjesma „Poljubi me“ nekoliko puta postaje broj 1 tamburaške emisije „Tamburaški sokak“, a na istoj listi zadržava se narednih 14 tjedana.

2012. „Raznesi srce pjesmom“ pjesma je koju je radio u suradnji s balkanskim glazbenicima „LuckyStars“ koji su napisali glazbu, a tekst je radio Matej.

2015. godine izdaje novu pjesmu „Salute“ koju također potpisuje.

Nagrada za najbolju interpretaciju na festivalu Zlatne note

2016. godine Matej izdaje najveći hit u svojoj karijeri, pjesmu „Moj svijet“ za koju dobija nagradu za najbolju interpretaciju na festivalu „Zlatne note“ u Križevcima.

2017. izdaje svoj prvi album simboličnog naziva „Moj svijet“ u izdanju Friš Recordsa, a album se nalazi u prodaji Croatia Records prodavaonica. Na albumu se nalaze pjesme Moj svijet, Živim da te volim, Poljubi me, Raznesi srce pjesmom, Salute, Nisi tu i Koljena lomim u duetu s Giovannijem Jakovcem. Pjesme Moj svijet i Živim da te volim postaju veliki hitovi na televizijskim i radio postajama.

Album naziva „27“

2021. godine izdaje album simboličnog naziva „27“ na kojem se nalazi 13 novih pjesama. Pjesme potpisuju Dalibor Herceg, Giovanni Jakovac, Robert Pilepić, Robert Grubišić, Nenad Škundrić, Stefan Miletić, Nikola Tasić i Pavlos Kappa, grčki autor s kojim Matej snima duet Bježiš mi kao nikada.

Uz spomenutu pjesmu na albumu se još nalaze i pjesme Znaš ti mene dobro, Emotivni krah, Samo ti moreš, Slaži mi, Ti si moj dom, Život, 21 gram, Ljubav i sve ostalo, Mogli smo, Sanjam i Samo moja si. Album izdaje Friš Records, dok se album nalazi u prodaji Dallas Records prodavaonica.

Život je glazba

Matej jednostavno živi za glazbu, te bi volio i živjeti od nje na radost svih ljubitelja dobre glazbe.