Matej Plavček izdao je prije nekoliko mjeseci svoj drugi studijski album „27“. Naziv albuma predstavlja dvostruku simboliku. Matej je nedavno napunio 27 godina, a ujedno je i pjesme s albuma posvetio Klubu 27 u kojemu se nalaze veliki svjetski glazbenici (Brian Jones, Jimi Hendrix, Amy Winehouse…) koji su s 27 godina napustili ovaj svijet. Vrhunac je to dosadašnje karijere Pakračanina kojeg jednako cijene struka i slušateljstvo, što dokazuju nagrade na mnogim festivalima zabavne glazbe, ali i radijske top-ljestvice. Upravo s pjesmom „Samo ti moreš“ Matej iz tjedna u tjedan zauzima srca slušatelja HRT radija Rijeka gdje se nalazi pri vrhu top ljestvice Glista već treći tjedan za redom. Tekst pjesme radio je Robert Pilepić dok se za glazbu i aranžman pobrinuo Robert Grubišić.

„Velika mi je čast surađivati s velikim glazbenim imenima kao što su gospodin Grubišić i gospodin Pilepić. Još kao malo dijete slušao sam njihove pjesme i sanjao o tome da mi baš oni jednog dana naprave pjesmu i eto, još jedan san se ostvario.“ Rekao nam je Matej koji iz mjeseca u mjesec predstavlja po jednu novu pjesmu s albuma. Matej tu ne staje već radi na novim pjesmama koje će kroz nekoliko mjeseci predstaviti publici. Prije sedam godina Matej je iz Slavonije doselio u Rijeku i u nju se zaljubio na prvi pogled. Ovdje je završio Učiteljski fakultet i trenutno radi kao učitelj razredne nastave u Osnovnoj školi „Vladimir Gortan“ u Rijeci.

Matejev album izdao je  Friš Records za hrvatsko tržiste, te Pearlicka Records, američka izdavačka kuća koja stavlja album na sve digitalne platforme. Matejev album možete pronaći u prodaji Croatia Records, Dallas Records i Aquarius Records prodavaonica.